Olīveļļa ir lielisks suvenīrs no Spānijas. Mēnešiem ilgais sausums tās ieguvi apdraudējis

Hannah Brown, Euronews Green | 04.08.2022

Olīvas ir raksturīga Vidusjūras virtuves sastāvdaļa. Vietējais ēdiens mēdz būt gana nozīmīgs ceļojumu iemesls. Marinētas olīvas kopā ar dzērienu pēcpusdienas saulē, neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa, ar ko pārlej salātus vai picu, un olīvu tapenāde, kas uzziesta uz kraukšķīgiem radziņiem acumirklī liek mutē saskriet siekalām un atsauc atmiņā saulainās brīvdienas.

Gandrīz puse pasaules olīvu tiek audzētas Spānijā? Un attiecīgi lielākā daļa no tām Andalūzijas dienvidos.

Kā klimata pārmaiņas ietekmē olīvu audzēšanu? Šovasar Eiropā ir valdījuši līdz šim nebijuši laikapstākļi – liels karstums un sausums. (...)

Olīveļļa ir lielisks suvenīrs no Spānijas. Mēnešiem ilgais sausums tās ieguvi apdraudējis

Pievienot komentāru