Dārzkopības institūts bija izstrādājis recepti un ražojis ceriņu ziedu ievārījumu speciāli pārdošanai Dobeles Ceriņu dārza apmeklētājiem. "Ja mēs paši mājās to darām, dekorējam kūkas ar ceriņu ziediem, gatavojam dažādus desertus, vīnu, mēs uzņemamies atbildību paši sev.
Tad, kad sākam kaut ko ražot, kā piemēram ceriņu ziedu ievārījumu, mums nākas saskarties ar daudzām citām lietam, piemēram, normatīvie akti," pastāstīja Dārzkopības institūta Bioķīmijas un pārtikas nodaļas vadītāja Dalija Segliņa.
Jau no 1997.gada Eiropas Komisijā ir izveidots Jaunās pārtikas katalogs, kam ir rekomendējošs raksturs. Taču uz šo katalogu atsaucas Eiropas regulas. Ceriņu ziedi nav iekļauti šī kataloga ēdamo augu sarakstā.