Izvēloties produktus ar "karotīti", atbalstām vietējos ražotājus

Jānis Eglīts, Zemkopības ministrija, ir.lv | 02.08.2021

Nacionālā pārtikas kvalitātes shēma nav stāsts par vienkāršu mārketinga triku, par zaļu vai bordo krāsas karoti uz produkta iepakojuma – tas ir stāsts par pārtiku, kuras kvalitāte tiek īpaši uzraudzīta, kurai ir jāatbilst virknei prasību un kura tiek ražota tepat Latvijā.

Zaļā un Bordo karotīte ir vienīgā valsts pārtikas kvalitātes zīme Latvijā, kuru izstrādāja plašs ekspertu loks, sākot ar nozaru asociācijām, lauksaimniecības un pārtikas ekspertiem, līdz pat zinātniekiem un universitāšu mācībspēkiem. Svarīgākais stāstā par Zaļo un Bordo karotīti ir tas, ka, atbalstot šo kvalitātes sistēmu, mēs popularizējam vietējos pārtikas ražotājus, audzētājus un zemnieku saimniecības.

Mums ir svarīgi, lai Latvijā būtu darba vietas, lai Latvijā būtu ražotnes, lai Latvijā būtu cilvēki, kas mīl savu darbu un ir gatavi ražot un pārdot kvalitatīvu preci. Tas var būt biškopis, maza ražotāja, kura gatavo tortes, zemnieku saimniecība, kas savus lauku labumus apņemas marķēt ar karotītes kvalitātes zīmi, vai tikpat labi liels ražotājs, kas gatavs desmitiem produktu nodrošināt vēl augstākas prasības, nekā paredz Latvijas un Eiropas Savienības normatīvi. Un pārdošanas procesā karotītes kvalitātes zīme uz iepakojuma var palīdzēt pārdot vairāk un atpazīt vietējo produktu.

Izvēloties produktus ar "karotīti", atbalstām vietējos ražotājus

Pievienot komentāru